JUSE
про вибір розміру

Як правильно підібрати розмір одягу після пологів? Два головних правила.

Або з якими питаннями стикається кожна молода мама після народження малюка
Перше і найважливіше правило!
Підбирати треба одяг по своїм нинішнім параметрам, а не за тими, які були під час вагітності, або ще до неї.

Нещодавно перебирала шафа, розбираючи одяг, який носила на останніх місяцях вагітності і не могла повірити, що носила такого розміру штани. Здається, вони були розмірів на 6 більше, ніж я ношу зазвичай.
Дуже часто в організмі під час вагітності накопичується зайва рідина, яка надає об‘єми, і яка часто йде в перші дні після пологів. Тому, якщо ви берете плаття з секретами для годування ще під час вагітності, краще вибирати вільний крій, універсальний, який після пологів може виглядати як oversize.
Друге правило: Головний орієнтир - об'єм грудей
Але коли б ви не купували одяг, виникає питання, як же не помилитися з розміром? Якщо мова йде про вільний крой, то основний орієнтир для визначення потрібного розміру - це обхват грудей. І навіть якщо ви в талії, стегнах і грудях визначили 3 різних розміру (як, наприклад, це було у мене)), все одно головним залишається саме об'єм грудей.
А тепер кілька правил, як правильно виміряти обхват грудей:
• можна скористатися м'якою сантиметровою стрічкою, або мотузкою / вовняною ниткою / тесьмою / шнуром, які після вимірювання можна прикласти на рулетку або лінійку
• Виміри проводяться в бюстгальтері
• Стрічка повинна проходити горизонтально
• Оберніть стрічку навколо грудей, розташувавши її під пахвами, на рівні лопаток і по самим виступаючим точкам грудей
• Стрічка повинна впритул прилягати до тіла, але без натягу

Далі вам слід накласти ваші показники на розмірну сітку.
Що ще варто знати? Виношуючи маля, тіло змінювалося протягом 9 місяців, мінімум стільки ж часу необхідно, щоб почати повертатися в форму. А взагалі, для того, щоб повернутися у вихідну точку, всім органам і системам треба близько 1,5 років.

Тому турбуватися з приводу змінилися розмірів не варто, і вимагати від себе через місяць, два, півроку добеременних форм не дуже справедливо.

Так що не мучте себе дієтами, не лишайте себе смачною і різноманітною їжі, а ми постараємося розробляти моделі, які будуть робити вас красивими з будь-якими параметрами :)